dilluns, 10 de febrer de 2014

Setmana suau, preparant-nos per a l'examen... i les festes

Aquesta setmana passada ha sigut una setmana normal, no ha ocorregut res sorprenent ni de menció especial, hem donat classe començant amb la progressió temàtica. Vam treballar un exercici que consistia en esbrinar el tema principal del text i els temes que giren al voltant d'eixe tema principal. El text en qüestió s'anomenava ''La crema'', escrit per Toni Mestre i que òbviament tractava sobre les Falles. El text es trobava dividit en paràgrafs que facilitaven la visualització de les idees: El primer paràgraf parlava del seu origen, el segón de les seues costums i en l'últim es veia una comparaciò entre les Falles abans i ara.

Aquest exercici el vam treballar per a practicar el que vam estudiar els següents dies, que era la progressió temàtica, els quals expliquen que per a redactar un text ho tenim que fer adeuant-nos a uns determinats procediments:
- Desenvolupament lineal. Partint d'un tema, apareixen nous ''subtemes'' anomenat rema, el qual es el tema de la següent oració i té el següent esquema:
                                 TEMA 1-> R1 (T2) /T2 -> R2 (T3) / T3 -> R3

- Desenvolupament constant. Aquest tipus de desnevolupament aporta informació nova sempre partint d'un mateix tema:
                                TEMA 1 -> REMA 1, REMA 2, REMA 3

- Desenvolupament derivat. La informació es presenta en temes que deriven d'un hipertema i a partir d'aquest deriven els temes, i a partir d'aquesto deriven els nous remes:
                 T (HIPERTEMA) / HT: TEMA 1 -> R1 / TEMA 2 -> R2 / TEMA 3 -> R3

- Desenvolupament complex. Es una mescla dels altres tres tipus de desenrotllament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.