diumenge, 2 de febrer de 2014

El perill de les romeries San Vicent Ferrer

Filles meues,no deveu fer romeries,ni plantejarlo.Tots coneixem l'historia de quan anarem a Roma,pero es que hi ha hagut una altra pareguda.
Fa uns mesos anarem de peregrinatge a Santiago de Compostela, a un hostal de Zamora sols deixaven pasar a les dones del viatge,es a dir,sols volien a les pregrines que fein el camí.No mes volien a les verges,les úniques que estaven cumplint el seté manament:no fornicarás.A les meues filles que bé li's habia ensenyat,han tirat per terra tots el anyis del convent,pero dos hostalers plens de luxuria.
Al dia següent de que aquestes dones passaren la nit en aquella cas del pecat,les tornarem de volta convent per a vore si aprinien,pero filles aço no crec que tinga solució,perque no serveix de res demanar el meu perdó,jo les puc perdonar,peró i déu?
Poden confessar tot el vullguen,peró de que serveix confessa-se si una no s'arrepenteix?
Filles meues per favor no aneu a les romeries,vosaltres deveu per el que toca,les vostres tasques como bones dones que sou.
Mai es deu oblidar el consell de la verge María:que les dones no vagen a les romeries.
Perdoneume si soc molt pessat,pero les coses son aixi.Cadascu de fer el que toca,el que déu ens ha manat,i si algú peca,el seu castic serà rebut d'una manera o d'altra.
El major perill de les romeries es el de desviar-se del camí,començar a pecar y no parar.
No hi ha un bon camí per al cristià, sino ser cristià es el bon cami. Tots hem de tindre les coses clares i a déu sempre present,perque en el moment en que dubtem el camí del pecat i la mala vida s'iluminarà, i quan es dona un pas en eixa senda es molt difícil eixir.
Aixi que feu com la verge,la romeria a la teua cambra,que déu vos protega filles meues i que vos ajude a anar pel camí correcte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.