diumenge, 2 de febrer de 2014

Ens despedim de la literatura

Com ja vaig dir la setmana anterior Dilluns era l'examen de literatura al qual teníem que contestar a vint preguntes sobre els autors que apareixien a l'introducció del llibre de lectura. L'examen constaba de dos parts la part de tipus test on hi havien tres repostes a elegir i la segona part consistia en un comentari de text sobre Tirant lo Blanc de Joanot Martorell i un altre text de Francesc d'Eiximenis.
Dimecres Toni ens va donar un foli on el seu contingut era sobre el llenguantge on el teníem que intentar resumir-ho per parelles o trios, el teníem que resumir en cinc línies o en deu .Algunes persones es pensaven que el de cinc línies era el més fàcil pero el que no sabien es que era el més difícil. El text que ens va donar Toni s'anomenava "El llenguatge" . El contingut d'aquest text deïa que les senyals lingüístiques són arbitràries perque no prové de forma natural. També el text deïa que el llenguatge es basa en dos coses, el so ja que gràcies a les seues combinacions ens permeten tindre moltes unitats de sentit, açò fa que tinga mes llibertat i el fragment acaba afirmant que el llenguatge es capaç de fer que es puga parlar de lo que es denomina metalingüística.
Dijous varem llegir alguns resums de la fulla que ens va donar Toni la classe pasada, però desprès ens va donar un full de teoria sobre la coherència on les seues regles són les següents:

-Regla de repetició
-Regla de progressió
-Regla de no-contradicció
-Regla de relació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.