diumenge, 2 de febrer de 2014

Investigació: Ramón Llull

Ramón Llull va naixer en 1232/35 i va morir en 1316; és uns dels autors més prolífics de l'època medieval, on els seus escrits van ser els primers textos literaris escrits en la nostra llengua, van apareíxer a la segona meitat del segle XIII.
Ramón Llull nasqué a la ciutat de Mallorca, on va rebre una educació pròpia d'un cavaller de l'època, aquest va servir a Jaume II com a senescla.Va ajudar a reformar el món cristià i convéncer els estaments socials de la seua necessitat de convertir els infidels.


Va escriure més de tres-centes obres i va usar quatre llengües: llatí, àrab, català i occità. 
La seua producció comprén diferents géneres i temátiques ara com filosofía, ciencia, religió, narració i poesia.

De la seua producció narrativa podem destacar el Llibre d’Evast i d’Aloma i de Blanquerna. 
Dins de Blanquerna trobem el fragment més destacat d'aquesta obra, el Llibre d'Amic i Amat que, junt amb el llibre d'Art de Contemplació forma el llibre cinqué i que se’ns presenta com una obra independent escrita pel mateix protagonista.
 
La prosa de Llul és elegant, lógica i molt moderna per al segle XIII.Sap equilibrar les frases amb abundància de periodes duals,tot expressat en una sintaxi amb una presència significativa de les oracions subordinades.
 
El objectiu de Llull era la moralització i reformar el món cristiá, objectiu el qual tenia en ment desde el principi; per aixó destacaben referéncies a la religió en les seues obres. Utilitzaba un llenguatje planer i sense ornamentació, ja que iba dirigit al públic de l'época per tal que entegueren el que deia Llull en els seus llibres. Les seues obres estaben plenes de col·loquialismes també per la exmentada raó.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.