diumenge, 16 de febrer de 2014

La quietud abans de la tempesta

Ja tenim una altra semana del curs acabada. Aquesta té un toc irónic perque per als de ciències només vam tindre dos exàmens el dilluns i després tota la setmana de calma. Açó contradiu a les dues següents que venen plenes de coses. Vam comenÇar la setmana donant les notes dels treballs creatius i d'investigació. A més Toni ens ha mostrat que vol fer un concurs amb les nostres antologies. Aquest es basa en que nosaltres al nostre blog votem entre les antologies seleccionades per Toni. Quan hagen suficients votacions Toni entre les tres més votades donarà algún premi. Ell ha donat a entendre que serà un regal del tipus ''el llibre de la 3era avaluació''. Per el que resta a la setmana hem començat a donar les característiques de les seqüencies textuals. El que es vol aconseguir amb aquestes fitxes i les següents es que pugam reconéixer lesseqüencies textuals per les seues característiques( estructura, morfologia, temps verbals, emissor...). Aquestos dies segúents els hem dedicat, en definitiva, a estudiar la teoria i aplicar-ho ha textos formals. Per exemple els textos narratius els podem classificar per la seua estructura així:
 1. Narratiu
  1. Lineal: la historia comença en el principi i acaba al final
  2. Circular. la historia acaba igual que el principi.
  3. Encadenada: Amb fragments de la historia nosaltres tenim que unir la trama.
  4. Fragméntària: Es propi dels microrelats. Se'ns presenta la resolució del conflicte i nosaltres tenim que imaginar tot el relatque falta.
  5. Salt enrere: en la historia es comencen a contar accions que succeiren en un temps passat.
  6. Salt en avant. el la histora es conten accions que succeiràn en el futur.
Aquesta es la estructura dels textos narratius però hi han molts altres tipus de textos( descriptiu, argumentatiu, instructiu...) que es classifiquen d'altres maneres.
Açò es tot el que ens ha succeit aquesta setmana. No es molta cosa però dins de dues setmanes serà l'examen i cal començar a prepara la prova.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.