dissabte, 1 de febrer de 2014

TREBALL CREATIU: "Isabel de Villena"

Va naixer a 1430 a Valencia, va ser filla bastarda de Enrique de Villena. Va creixer a la petita cort de Maria de Castella, a més Isabel sempre va ser una dona molt religiosa i es va dedicar a la escriptura. Isabel va ser la segona escriptora coneguda en llengua valenciana, i sobretot era coneguda per revelar la postura de dona religiosa a finals de l´edat mitjana. Finalment va morir als 70 anys en 1490.

VITHA CHRISTI
Vita Christi naix com un llibre de doctrina y es transforma en una de les part més importants de la lliteratura en valenciano y universal en el segle XV, en el Segle D´or Valencià. Aquesta obra va ser publicada per primera vegada a Valencia en 1497.
Llibre biogràfic i de contemplació, que no excluix els somnis com una manera de explicar la espiritualitat, ens parla de les dones en relació directa amb Crist, un punt de vista que no agradaba molt a l´esglesa de la época. Aquesta obra es va crear amb el propósit de respondre a lóbra misógina de Jaume Roig ( L´espill).
Aquesta obra parla de la vida de Jesucrist, com sent un home dedica la seua vida a predicar la paraula del seu pare i totes les bones obres que fà, a més parla de la vida de Maria mare de Deu.
El llenguatge que s´utilitça es un llenguatge estandar i sencill per a que poguera arribar a totes les persones que va llegir l´obra de Jaume Roig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.