dissabte, 1 de febrer de 2014

Treball creatiu: ''Llibre de les besties'' de Ramon Llull

Mentre el Bou cridava, el rei es va despertar i va pedir explicacions als seus consellers i la rabosa Renard es va oferir voluntari per a vore que pasava. Quan va arribar li va dir al bou que cesaren els seus crits, perqué el seu plà per matar el rei anva bé. Al arribar a la cort, el bou li va dir al lleó que estava cridant per culpa de la maldat dels humans. El rei es va quedar sorprés per açó i va demanar els seus consellers que anaren a la cort dels humans i que tractaren d’arreglar aquell malentés. Al dia següent el rei va mandar alguns dels seus consellers més forts pel que poguera ocorrer, així, l’Ós, el Lleopard, el Llop i la Linx van partir en un viatge de dos dies.
Mentre esperaven noticies seves, Na Renard va continuar amb el seu plà per proclamar-se rei, així i tot li va dir al lleó, que estava resolvent alguns problemes a la seua cambra:
- Senyor, aquestos dies als que la cort està molt solitaria, he observat amb quanta soletat es passeja vosté pels jardins del palau i he pensat que seria bé per a tu que es casaris amb l’ósa, és molt gran i perillosa com el nostre rei.
- Amb l’ósa! – va exclamar sorprés el rei,- No puc permetre que una dona siga més gran que jo, açó no pot ser.
La rabosa, amb molt d’enginy i amb una rapidesa sorprenent va pensar en la Lleoparda, perqué la lloba era massa xicoteta:
- Ben mirat crec que li aniria millor la Lleoparda, és elegant i molt bonica.
El rei va començar a pensar i li va donar la raó, al dia següent es va casar amb la Lleoparda i aquesta va accedir perqué era millor tenir un marit rei que un marit conseller. Així, el dia del casament del rei, els consellers van acabar el viatge i arribaren a la cort dels humans.
Allí el rei es va quedar molt sorprés i li va agradar molt la seva vistita i les va invitar a dinar. Mentre menjaven, el Llop les van acusar d’intentar matar el Bou. El rei, ofés per tals acusacions tan greus, va mandar els seus guardies que els mataren. La Linx va ser la primera en morir i amb l’ajuda de l’Ós, que es va quedar per a contindre’ls, el Llop i el Lleopard van escapar.
De camí a casa, el Llop i el Leopard van pensar el que havia ocorregut i van decidir que el Bou havia mentit , però que no estava el sol i ells ja sabien qui era, la rabosa Renard, que ja havia traicionat altres abans.
Quan van arribar i el Lleopard va veure que la seua dona estava casada amb el rei, va intentar matar-los però el rei, que era un lleó ben fort el va matar en un cruel combat.
El Llop li va contar el que hi havia ocorregut i en abar el rei va sentenciar:
- Tu Bou, amic meu, que et vaig donar el càrrec de conseller, que fóres la meua mà dreta, així és com m’ho agraïxes? Bé puix jo ordene que quedes expulsat de la meua ciutat per a sempre.
El Bou, paralitzat pel que li havia ordenat el rei i conscient del que havia fet, es va anar, però no sense dir
-Jo, Rei, t’he traicionat però no és la meua culpa, ho és de la rabosa, que amb el seu enginy ha fet que faja el que jo no queria.

El Bou se’n va anar fora de la ciutat i el rei, pensatiu, va agafar a la rabosa pel coll i la va posar en una cel·la de la prisió, tot i així, la pau va tornar a la cort, de moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.