dissabte, 1 de febrer de 2014

Treball Creatiu "Llibre de les besties" de Ramón Llul


Mentre la tortuga contemplà eixa tràgica escena, va vore com el cos del rei de la selva flotava sobre l'aigua cristalina color cel i com la rabosa reïa entre colze amb colze. La tortuga tenia que informar a tota la selva de que el rei de la selva havia mort. Doncs a tota presa escomençà el seu camí.
El primer destí que tenía la tortuga era comunicar la mort del rei de la selva on es faría justicia ja que aunque fora molt ferós era volgut entre els seus. La tortuga va vore a dos jirafes on va anar a tota presa i les va dir:
-Oh estimades jirafes tinc una mala noticia que contar-vos!
-Qué tens que contar-nos? - Digué la jirafa més menuda
-He vist amb els meus propis ulls com el rei de la selva estava mort i flotejant sobre els famós llac d'aigua cristalina. - Digué la tortuga amb ira - Quí ha pogut fer tan desgràcia? Jo us ho dire.
Derrepent les jirafes es van sorprendre ja que el rei de la selva era l'animal mes llest i poderós de entre tots aquestos.
Després de 10 minuts contant lo succeit, la jirafa més menuda va escomençar a plorar, ja que la rabosa era la seua amiga i no s'esperava això propi de la seua gran amiga.
La tortuga li digué:
-No plores, la rabosa ens ha demostrat el que volia al nostre rei aunque pot haver-hi una explicació pero per a fer això.... Dona igual -digué la tortuga amb rencor- tenim que imposar justicia ja que era el que governava i ens defenia dels animals que caminen a dues potes.
-Clar que si! -digué la jirafa mes major
La tortuga va dir que difundigueren el missatge a tots els animals de la selva que hi vegueren ja que quan sigueren una gran part d'aquestos anirien tots junts a per la rabosa per a fer un judici.
Aquesta abans de seguir amb el seu camí va dir a les jirafes que es trobarien en el llac d'aigua cristalina dos dies després i aquestes assentiren amb el seu llarg coll.
Després de que es despediren la tortuga seguí el seu camí on va vore a un bou i a una vaca
-Senyor bou - Digué la tortuga - em podría escoltar vosté un moment?
El bou sin obrir la boca asentí. Doncs la tortuga li va contar lo succeït als dos mamífers.
La vaca va mirar al bou amb preocupació i aquest asentí i digué:
-Conta amb nosaltres amic, difundirem el missatge entre els nostres amics mamífers.
La tortuga es va trobar mes tranquila ja que tenia por de que no li feren cas i amb sort o per ser bona persona els animals de la selva volien lo millor per a ells i per a la comunitat de la selva.
Van passar dos dies i la tortuga va trobar a molts animals que volien justicia per el fet que la rabosa havia fet.
La tortuga va seguir el camí pero tenia por ja que estava en el territori dels tigres i com era l'ocàs aquestos solien caçar per les nits. Al cap de 10 min. es va encapotar el cèl i va escomençar a ploure.
La tortuga va sentir un soroll darrere seua i es va ficar dins del seu capataç i va sentir una veu greu
-Quí eres i que fas açi? -Digué una veu
La tortuga va assomar el cap lentament i va vore que era una tigressa i va dir :
-Hola em cride Virgilio i estic açí per a difundir una terrible noticia.
La tigressa es va impresionar, és va sentar i digué:
-Cóntam Virgilio
Virgilio le va explicar lo succeit i quan acabà va notar que estava volant i en realitat estava damunt de la tigressa i digue mentres corria per el camí:
-Tranquil, tenim que anar al llac ja que demà es quan es reuneixen tots els animals.
Al dia següent varen trobar en l'orilla del llac el cos del rei de la selva i tots varen ficar-se tristes ja que era un bon rei a pesar de menjar-se als animals.
Derrepent varen ficar-se tots d'acord de buscar-se a la rabosa i portar-la açí on està el cos del rei de la selva. Assentiren amb el cap i se n'anaren.
Al migdia les jirafes trobaren a la rabosa i la varen portar on residia el cos del lleó i no es va alterar gens de vore aixina al rei de la selva. Eixa reacció que va emitir la rabosa va ser la única proba, apart de lo que va vore la tortuga tres dies darrere. Finalment els animals varen fer un catacumba per a soterrar al rei de la selva, fer una càrcel on condemnaren a la rabosa a cadena perpétua i como no tenien un rei en la selva va ser la tortuga qui és va convertir en el nou rei de la selva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.