dissabte, 1 de febrer de 2014

Treball d'investigació sobre Ramón Llul

Ramón Llul (1232/35-1316) és uns dels autors més prolífics de l'època medieval, on els seus escrits van ser els primers textos literaris escrits en la nostra llengua, van apareíxer a la segona meitat del segle XIII.
Ramón Llul nasqué a la ciutat de Mallorca, on va rebre una educació pròpia d'un cavaller de l'època, aquest va servir a Jaume II com a senescla.
Va ajudar a reformar el món cristià i convéncer els estaments socials de la seua necessitat de convertir els infidels i l'importància d'aquesta tasca.
Ramón Llul es el primer autor que usa una llengua romànica per a escriure sobre la ciència i la filosofia.
Va a escriure més de 300 obres i va usar quatre llengües per a aquestes: l'àrab, el català, el llatí i l'ultima llengua era l'occità.
La seua producció narrativa podem destacar el llibre d'Evast i d'Aloma i de Blanquerna
Ramón Llul va destacar com a filòsof cristià, com a místic ha estat considerat el cappare de la tradició Ibèroca i com a novelista va ser un dels primers a proposar temes contemporanis i també va ser uns dels primers escriptors que va esciure en la llengua popular, es a dir, el català.
Ramón Llules torbava vivint en un ambient musulmà ja que era la tercera part de la població en eixa època. Encara que eren esclaus començaren a emancipar-se i a exercir oficis artesanals.
La prosa de Llullés elegant i moderna per al segle en el que va viure ja que sap equilibrar les frases amb molta abundància de periodes
La seua literatura va ser molt bona per a reformar el món cristià.
Ramón Llul va escriure moltes obres pero cal destacar  "El llibre de les bèsties" on el que vol transmetre Ramón Llul és que mes val inteligencia que força. L'argument d'aquesta obra explica el fracàs de la rabosa per cambiar l'ordre jeràrquic de la selva, on el lleó tenía fam i va vore la rabosa pero esta va dir que en el llac hi havia un altre lleó que volía destronar-li. La rabosa acompanya al lleó al llac on aquest va dir que no hi veia a l'enemic . La rabosa li va dir que si s'asomava a l'aigua veuria al seu enemic doncs el lleó asintí i es va tirar a per ell. Lo que el lleó no sabía esque va atacar al seu refletxe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.