diumenge, 23 de febrer de 2014

Visita a les universitats, comentari de textos i exàmens

Aquesta setmana ha estat caracteritzada per haver utilitzat un dels dies per anar a les universitats i estar plena d'exàmens. Açò ha generat que l'actitud de la classe cap a les explicacions donades per Toni sobre el temari no foren rebudes. 
Vàrem tindre dos dies de classe, dilluns i dijous. Aquests dos dies Toni ens va repartir una altra fulla per a aprofundir en la matèria sobre les estructures de les seqüències textuals. Aquesta tenia uns quants exercicis pràctics per aplicar la teoria ja utilitzada. A més també va repartir una clau de respostes per tal que poguérem veure uns quants models de comentari de seqüències textuals. Aquesta feia uns comentaris model sobre els textos "Teresa vol viure a una casa nova", "L'amfiteatre" i "Convicció". El contingut d'aquests comentaris era primerament el títol, seguidament deia quin tipus de text era i algunes de les seues característiques que argumentaren l'elecció (marcadors textuals i tipogràfics, utilització de determinats temps verbals i la dixi) i finalment l'apartat on es tractava la  progressió temática. Ací calia demostrar les estructures que podia prendre un text per desenvolupar un tema (lineal, temes derivats, tema constant i complex).
Pel que podem dir sobre la fitxa amb els coneixements aplicats aquesta era una llarga tira d'exercicis dels quals férem uns quants. Per exemple, a l'exercici 1 teniem una sèrie de preguntes que es corresponien que més tard amb els comentaris de text que ferem el dijous. Ací deviem veure aquests apartats:
  • Elements que falten al text
  • Títol temátic
  • Tipologia textual
  • Parts del text
  • Tesi
  • Arguments de la tesi
  • Consells 
En açò es basa quasi tot el que hem fet aquesta setmana, analitzar textos. Finalment, veig que la matéria per a l'examen de llengua és prou interessant i pot donar molt per a treballar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.