diumenge, 13 d’abril de 2014

Lectura de Maria Rosa i més oracions

Aquestes  dos setmanes han estat caracteritzades principlament per la lectura de Maria Rosa d´Àngel Guimerà, la varem començar a llegir i practicar en classe aixi la lectura se'ns ha fet mes curta i divertida encara que hem d´acabar de llegir-la perquè Dilluns tenim l'examen a primera hora en la sala d´actes.
Àngel Guimerà i Jorge va naixer en Tenerife el 6 de maig de 1845 i va morir a Barcelona el 18 de Juliol de 1924 va ser un escriptor, poeta i dramaturg espanyol.
L´obra Maria Rosa va ser escrita en 1894 la trama de l'obra descriu les intrigues, les tràgiques passions amoroses i les pulsions sexuals reprimides en el triangle que formen la Maria Rosa, l'Andreu i en Marçal, tres peons caminers que es coneixen en les feines de construcció de la carretera. La Maria Rosa, que es casarà amb l'Andreu, veurà com el seu marit és acusat de la mort del capatàs i enviat a una presó, on morirà.
 Més endavant el Marçal, el culpable real de l'assassinat, aconsegueix  casar-se amb la viuda, desig que covava des que es van conèixer. Quan la Maria Rosa sàpiga la veritat es produirà un desenllaç fatal.
Al llarg de la setmana hem continuat treballant l´oració composta, hem acabat el dosier i Toni va donar una fulla nova per a continuar praticant.
En l´ultima classe varem fer una prova per a vuere com serà aproximadament el control, va eixir millor del que ens esperàvem, pero a mi els exercicis que mes hem costen son el de fer una oració que tinga sentit utilizant els conectors que et dona l´exercici y  traduir  l´oració composta al valencià.
Supose que tindré que continuar treballant i praticant perquè l´examen del dia 12 de Maig m´isca bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.