diumenge, 13 d’abril de 2014

Lectura de Maria Rosa i oracions compostes

Aquestes dues setmanes ens hem dedicat a llegir el llibre de Maria Rosa d'Àngel Guimerà a fi que tenim el próxim dilluns 14 l'exàmen de lectura, que constarà de preguntes curtes sobre el llibre.
Aques llibre es va publicar en 1894, es tracta d'una drama social i amorosa en tres actes on conta les pasions amoroses entre Maria Rosa, Andreu i Marçal, on treballen en la construcció d'una carretera.

El primer acte el vam llegir a classe un grup de voluntaris, on Toni ens registraba la veu amb un gravadora. Jo vaig fer de Marçal, un home que pareix bona persona, però per dintre està ple de malícia. Aquest està enamorat de Maria Rosa, i es capaç de cometre un crim i fer una estratagema per a que l'Andreu, el marit de Maria Rosa, siga inculpat per a que tot siga favorable per a conseguir-la.

A més de llegir el llibre, vam seguir fent exercicis d'oracions compostes, en concret de les subordinades. Aquesta volta, teníem que identificar el nexe de l'oració i dir que tipus era.
L'últim dia de classe de valencià, vam fer un simulacre d'exàmen de llenguà sobre les oracions compostes, però amb el apunts d'avant. Hi havien diferents preguntes: trobar els nexes de les oracions i dir de que tipus són, traduir un paràgraf del castellà al valencià...

En la meua opinió, l'exàmen em va paréixer un poc díficil. Tindré que estudiar i treballar prou per aprobar l'examen de després de vacances. Per altra banda, el llibre de Maria Rosa em va agradar molt, i espere traure bona nota en el control del dilluns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.