diumenge, 13 d’abril de 2014

Maria Rosa i oracions compostes

Connectors subordinants, adverbials, proposicions subordinades...


En aquestes dues setmanes hem treballat amb un bon ritme, ja que no hem tingut cap vaga, excursió ni pèrdues de classe.Vàrem emprar dues classes per a fer una lectura del llibre que hem de fer un examen demà "Maria Rosa" d'Àngel Guimerà , Toni demanà voluntaris i com que no n'hi havia molts, els trià ell. Cada company feia d'un personatge diferent mentre que Toni gravava la lectura per tal de pujar-la després al blog i escoltar-la. La lectura és molt entretinguda perquè totes les classes són iguals, però quan canvies un parell de dies s'agraeix, a més el llibre a mi personalment m'ha agradat, es llegeix ràpid encara que la historia és una mica rara.
Els altres dies els hem dedicat a fer oracions compostes, primer férem les oracions del dossier que donà Toni fa un temps: haviem de traduir-les i posar els connectors correctes, ací tenim un parell d'exemples:

1. Aun cuando lo sepas, no lo divulges
- Encara que ho sàpigues, no ho divulgues.

2. No dejes entrar a nadie, a no ser que se identifique.
- No deixes entrar ningú, llevat que s'identifique.

3. El camino por el que transitamos es muy pedregoso.
- El camí pel qual transitem és molt pedregós.

Un altre dia va donar un full el qual té un text on hi han paraules subratllades y haviem de identificar el tipus d'oració. A l'altra banda del full hi havien més exercici, un de oracions adverbials:

-Tan prompte com arribes telefona'ns. Oració adverbial de temps

I dos més de proposicions subordinades, també hem de debatre si podrem utilitzar el full de la subordinació i la coordinació a l'exàmen. Finalment l'últim dia ferem un simulacre d'exàmen per tal de practicar un poc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.