diumenge, 13 d’abril de 2014

Maria Rosa, sintaxi i pasqua


Tornen a passar dues setmanes i ja toca fer el blog. Aquestes dos setmanes han sigut llargues però també aprofitables per a nosaltres.
Durant la primera setmana vam introduir el llibre de la tercera avaluació, Maria Rosa D'Àngel Guimerà. Toni ens va dir que els que ja tinguérem el llibre que el portarem a classe perquè anàvem a llegir el primer acte, el qual constava de catorze escenes. Durant la setmana vam poder començar a vore de que tractava la història i vam conèixer a fons els personatges principals.Comprovarem que Maria Rosa és una dona que ha perdut al seu marit injustament, Quirze és el germà de Maria Rosa, Tomasa és la dona de Quirze i que la majoria dels personatges (Calau, Gepa, Badori, Marçal, Quirze) treballen en la construcció d'una carretera. Sens dubte el primer acte ens força a llegir els dos actes següents ja que la història és molt entretinguda i enrevessada. Per altra banda, durant la lectura a classe, els companys voluntaris eixien a la pissarra per a interpretar al personatge corresponent (jo vaig interpretar a Badori).

La setmana següent continuarem amb les oracions compostes (coordinades i subordinades). Varem acabar el conjunt de fitxes que ens havia donat Toni i ens va donar una altra nova de 2n de batxillerat de proposicions subordinades. Finalment, Dijous vam fer el simulacre d'examen a classe. La prova contava amb sis preguntes (cinc obligatòries i una optativa) que valien 0,5 punts menys dos que valien 0,8 i 0,7.
Dels sis exercicis, tres eren de trobar el tipus de proposició, un altre era de traducció, un altre hi havia que fer oracions amb determinats connectors i, per últim, altre en el qual hi havia que corregir el connector. L'examen contava 3 punts i vaig treure 1,7 per la qual cosa hi ha que millorar per al pròxim. 


OPINIÓ PERSONAL

Aquestes dos setmanes han estat crucials per a la tercera avaluació ja que s'ha donat molta matèria important i hem practicat molt. Hem pogut comprovar com serà l'examen de Maig i ens han deixat clar que hi haurà que estudiar molt per a traure bona nota. Esperem que aquestes vacances puguem descansar per a tornar amb més força dintre d'unes setmanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.