dijous, 10 d’abril de 2014

Practiques de sintaxi

En aquestes dues setmanes hem continuat amb les pràctiques de sintaxi. La primera setmana van dedicar dos dies a la lectura de Maria Isabel d’Àngel Guimerà. Es tracta d’una obra de teatre molt entretinguda, a més hem avançat molt en la llectura, ja que ens repartíem els personatges de l’obra i cadascú feia d’un d’ells. Per això, la lectura ha sigut molt més amena.

Les altres classes d’aquesta setmana com bé he dit han sigut de sintaxi. Hem fet exercicis en els quals devien encerclar el nexe i dir de quin tipus era. Quan es tractaven d’oracions subordinades havien de dir si eren substantives i la funció que desempenyava, adjectives i classificar-les segon foren especificatives o explicatives, o adverbials i dins d’aquestes dir si és tractava de lloc, temps, manera, condicional, etc.

Per altra banda, a les oracions coordinades devien parlar del tipus que classificant-les en: Copulatives, disjuntives, adversatives, distributives, consecutives i continuatives.

També vam fer un exercici per identificar els usos incorrectes de perquè, per què o per a què.

L’últim dia d’aquesta setmana vam fer un exemple d’examen, el qual va dir Toni que seria molt paregut a l’examen reial. La primera de les preguntes era per pujar nota i devien classificar les oracions subordinades substantives depenent la seua funció sintàctica.

Al segon exercici devien inventar-nos oracions amb els connectors que ens donaven. Al següent exercici devien identificar el tipus d’oració pel connector que empraven. Altre dels exercicis ens perien que posarem el relatiu ben construït. També hi havia un exercici per ha traduir una oració composta al valencià. I per últim, devien identificar les oracions subordinades d’un text i classificar-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.