diumenge, 25 de maig de 2014

Primer exàmen, cohesió i esforç total.


Queden uns pocs dies d’avaluació, ara arriba el pitjor moment del curs: Els exàmens finals. Tots sabem que aquests són el nostre malson, però, amb una miqueta més d’esforç i sacrifici obtindrem bons resultats.
Parlant d’exàmens, l’altre dia vam tindre el de les oracions compostes. Va ser un examen no massa complicat, ja que eren exercicis senzills (traduir fragments de textos, mal us de la preposició...). Finalment vaig obtindre un 2,89 sobre 3, que és una molt bona nota.

Durant la resta dels dies hem continuat practicant la cohesió textual, que serveix per a evitar la repetició de paraules als textos. És molt important conèixer-la ja que utilitzar aquesta demostra un gran coneixement sobre la llengua. Aquests són els tipus de mecanismes que hi ha:

MECANISMES GRAMATICALS

- Dixi:
-Anàfora pronominal
-El·lipsi o anàfora zero
-Dixi textual
-Definització
-Temps verbals i usos temporals

MECANISMES LÈXICS

-Repetició
-Reiteració
-Sinonímia
-Contrast
-Relació enciclopèdica

Per a treballar la cohesió, estem practicant amb un dossier amb molts exercicis per a practicar tots els mecanismes. Hem pareix una molt bona idea, ja que no es un temari fàcil i es necessari practicar per a comprendre el seu us. No més espere que l’examen isca bé després de tanta pràctica. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.