diumenge, 11 de maig de 2014

Setmana de videolits i preparant els últims exàmens

Durant les últimes classes, hem estat preparant tot el que es pot considerar como la part més essencial de tot el nostre curs, la part final.
Per a començar, el primer dia abans de setmana santa vam fer el control de lectura del llibre  Maria Rosa, el qual personalment em va agradar molt. A les dues classes següents vam començar fent cohesió textual, peró el vam deixar per a més endavant, i també férem la correció de dos textos extrets del nostre blog. Després Toni ens digué que teniem com a deure per al pont de maig el fer un videolit, booktrailer o una ressenya del llibre Maria Rosa. Jo vaig optar per fer un videolit, perque hem pareixia molt més senzill.

 Després del ,pont de vacançes, vam veure al saló d'actes alguns exemples dels videolits i booktrailers que férem els nostres companys, i he de dir que hem van parèixer molt entretinguts i molt bons.

A continuació, el que vam fer va ser retornar amb les classes de cohesió textual, que consisteix en la relació que tenen les paraules i els termes que hi han en un text, i que deixarem abans e introduïnt els mecanismes que serveixen per ha donar coherència a un text. Segons el tipus de mecanisme, hi han:
-Mecanismes de coherència lèxica, que afecta al significat de la paraula, i son:
 -Repetició.
 -Sinonímia.
 -Hiperonímia-hiponímia.
 -Proformes, o mots generals.
 -Contrast (antonímia).
 -Relació enciclopèdica.
-Mecanismes de cohesió gramatical, que afecta al tipus de paraula, i poden ser:
 -Dixi, que pot ser:
   -de persona.
   -d'espai.
   -de temps.
 -Anàfora pronominal.
 -Elipsi.
 -Dixi textual.
 -Definització.
 -Temps verbals, que n'hi ha de dos tipus:
  -anafòrics.
  -díctics.
Per a terminar, he de dir que aquesta setmana es, sinó la més important, ja que després d'aquesta setmana es quan comencem l'etapa d'examens finals, on hi ha que estudiar molt més com que ja s'acosta el fi del curs. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.