diumenge, 11 de maig de 2014

Videolits i primer examen de cohesió

Aquestes últimes classes han sigut més relaxades que de costum, però no significa que no siguen importants. Primer, abans de les vacances de setmana Santa, vam fer l'examen del llibre d'Angel Guimerà ''Maria Rosa'' i ara ja el tenim corregit, el qual podia sumar fins 1,2 punts per a la nota i durant els dies següents vam corregir dos textos extrets del portfoli per tal de corregir les faltes. Després, Toni ens va posar com a deures fer un videolit, ressenya o booktrailer de ''Maria Rosa'' i personalment, jo vaig elegir l'opció del videolit, al igual que gran part de la classe.
Quan vam arribar del pont de quatre dies, vam veure els videolits al saló d'actes on vam votar els quatre videolits que més ens agradaren, sent el de Marc Ferrandis el més votat.
Finalment, vam acabar amb Maria Rosa i vam continuar amb les classes de cohesió textual que simplement consisteix en la relació que tenen les paraules amb els termes que hi han a un text. Podem trobar diferents tipus de mecanismes de cohesió entre els quals podem trobar:
- Mecanismes de cohesió lèxica. Repetició, sinonímia, hiperonímia-hiponímia, proformes, contrast.
-Mecanismes de cohesió gramatical. Dixi (de persona, d'espai o de temps), anàfora pronominal, elipsi, definització i temps verbals (anafòrics i díctics).
Aixó ha sigut el que hem fet i ja comencem a preparar-nos per als exàmens finals, que ja queda poquet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.