dilluns, 2 de juny de 2014

Ja falta poc!

S'aproxima la dat de l'últim examen de la tercera avaluació i els nervis estan a flor de pell. A totes les assignatures tenim exàmens, però en valencià en tractar-se d'avaluació continua és molt més important, ja que si aproves aquesta avaluació queden aprovades les altres.

Aquesta setmana a classe hem estat treballant la coherència textual. El primer que tenim son els mecanismes gramaticals de cohesió lèxica, dins d'aquest grup podem trobar: la dixi, l'anàfora pronominal, el·lipsis o anàfora zero, la dixi textual, definicions i temps verbals i usos temporals.

Per altra banda tenim els mecanismes lèxics de cohesió. En aquest grup trobem: els que pertanyen a les relacions lèxiques de referència (Repetició i reiteració) i les relacions lèxiques de sentit (contrast i relació enciclopèdica).

A més, trobem altres tipus de mecanismes com són: reducció sintàctica i condensació informativa, i els d'ampliació sintàctica i informativa. També ens ha avançat que la setmana que ve estudiarem els signes de puntuació.

De tota aquesta teoria hem estat fent moltíssims exercicis amb tal de practicar per a l'examen de la pròxima setmana. Els exercicis no m'han eixit molt bé per això he de repassar molt la teoria i seguir practicant per fer un bon examen. Us desitge a tots molta sort i que aguantem les dues ultimes setmanes que de segur val la pena fer aquest esforç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

S'agraeixen els comentaris dels companys de classe a l'apunt.